12.07.2013

Orasul de Sticla - Cassandra Clare / Recenzie


Ameninţaţi de haosul unui război, vânătorii de umbre trebuie să se hotărască dacă vor lupta alături de vampiri, vârcolaci şi celelalte creaturi din Lumea de Jos, sau împotriva lor? Între timp, Jace şi Clary au şi ei de luat o decizie dificilă: să dea sau nu curs iubirii care-i leagă, deşi ştiu prea bine că este o iubire interzisă?


Pentru a-i salva viaţa mamei sale, Clary trebuie să plece în Oraşul de Sticlă, locul de origine al vânătorilor de umbre – chiar dacă asta înseamnă să încalce Legea şi să rişte moartea. Mai grav este că Jace se opune acestui plan, iar Simon este aruncat în închisoare de către vânătorii de umbre, care îşi au bănuielile lor cu privire la acest vampir imun la lumina soarelui. Din fericire, Clary îşi găseşte un aliat — în persoana misteriosului Sebastian, care nutreşte o stranie atracţie faţă de ea. Valentine îşi adună în acest timp o armată de demoni, dar vor reuşi oare locuitorii din Lumea de Jos şi vânătorii de umbre să uite de vrajba dintre ei şi să-şi unească forţele pentru a o înfrânge?

Va putea Clary să-şi folosească puterile pentru a-i ajuta să se salveze – indiferent de preţul pe care va trebui să-l plătească.Oficial nu pot crede ca am terminat si aceasta carte O.o Este pe departe cea mai buna dintre toate <3

Afland ca Ragnor Fell este singurul magician care o poate trezi pe mama ei, Clary devine foarte pornita sa plece in Idris alaturi de familia Lightwood si sa il gaseasca. Insa Jace nu este de acord cu acest lucru si din cauza unui atac al demonilor ajung sa plece cu Simon in schimbul lui Clary.

Dar Clary nu se lasa mai prejos si reuseste sa incalce legea Conclavului si sa ajunga in Idris alaturi de Luke, insa nu sunt primit cu prea mult entuziasm din partea lui Jace.
Aceasta ajunge sa se imprieteneasca cu Sebastian, verisorul gazdelor familiei Lightwood, un baiat misterios pe care Clary are impresia ca il cunoaste de mai multa vreme.
Intre timp Simon este aruncat de catre Conclav in inchisoare, considerandu-l mult prea periculos pentru ei, iar Valentine incepe sa ameninte Conclavul cu un nou razboi daca nu ajung sa se supuna lui.

O carte cu foarte mult suspans,mister si cu rasturnari de situatie. Din puctul meu de vedere este o carte pe care nu o poti lasa din mana pana nu o termini, de aceea o si recomand tuturor!

Citate : 

"-Eu stiu si rusa si italiana.Si putina romana,zise Sebastian,cu un zambet modest.Te-as putea invata si pe tine cateva fraze.
-Romana? Impresionant,zise Jace.Nu multi o stiu.
-Tu o stii?intreba Sebastian, cu interes.
-Nu prea, zise Jace cu un zambet atat de dezarmat incat Simon stiu ca mintea.Romana mea se limiteaza la cateva fraze utile cum ar fi 'Serpii astia sunt veninosi?' si 'Dar arati mult prea tanar ca sa fi ofiter de politie'. "

"Conclavul crede ca protectiile or sa reziste vesnic pentru ca au rezistat o mie de ani.Dar asa s-a intamplat si cu Roma, pana au venit barbarii.Totul cade la un moment dat."

"Trebuia sa incerc si am incercat. Vocea ii era lipsita de viata. Dar Dumnezeu stie ca nu vreau pe nimeni decat pe tine. Nici macar nu vreau pe altcineva decat pe tine."

"Nicio prefacatorie,zise Jace, cu perfecta claritate. Eu te iubesc pe tine si o sa te iubesc pana o sa mor iar daca exista o viata dupa, o sa te iubesc si atunci."

"Te iubesc, ar fi vrut sa spuna Clary.Si as face-o din nou.Intotdeauna te-as cere pe tine.Dar acestea nu erau cuvinte de rostit."

"Nu sunt prost.Pot sa pun lucrurile cap la cap.Tu, cu puterea runelor tale, iar Jace, ei bine...nimeni nu poate fi atat de enervant fara vreo asistenta supranaturala."

"Trebuia sa-ti faci tu un prieten ticnit de puscarie,nu? N-ai fi putut doar sa numeri caramizile din tavan sau sa dresezi un soarece de companie, cum fac detinutii normali?"

"Vreau sa spun ca nu m-as intalni niciodata cu o fata care ar insista sa te scot din viata mea.Nu e negociabil.Vrei o bucata din acest fabulos? - si arata spre el insusi. Ei bine, cea mai buna prietena a mea vine la pachet cu el."

"-Asta-i partea unde imi spui ca, daca i fac vreun rau, o sa ma omori tu?
- Nu,zise Simon. Daca-i faci vreun rau lui Clary, e foarte capabila sa te omoare ea insasi. Probabil cu o mare varietate de arme." 
De la mine primeşte: ★★★★★ 5/5

  
An aparitie: 2012
Autor: Cassandra Clare
Categoria: Literatura Universala
Editura: LEDA
Format: 15.5X24 CM
Nr. pagini: 480

0 comentarii:

Follow by Email

Persoane interesate

Ce citesc:

Ce citesc:

Sustin ❤

Create your own banner at mybannermaker.com!

Blogs that I ❤